tag:blogger.com,1999:blog-2349444776770351682.post8204155690125877689..comments2024-03-28T10:19:23.135+01:00Comments on In cooking we trust: Lody czekoladowo-fistaszkowe (bez maszynki)Tynahttp://www.blogger.com/profile/16866833654729770565noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-2349444776770351682.post-38723262218475686612017-09-14T12:38:24.979+02:002017-09-14T12:38:24.979+02:00ooo super przepis!!Chyba zrobię takie na weekend ;...ooo super przepis!!Chyba zrobię takie na weekend ;) find phone numberhttps://free-phonenumberlookup.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2349444776770351682.post-29391294879294487872017-07-14T16:23:29.712+02:002017-07-14T16:23:29.712+02:00Bardzo dziękuje mam produkty zrobię na niedziele. ...Bardzo dziękuje mam produkty zrobię na niedziele. Pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2349444776770351682.post-25440013727917141972017-07-14T13:55:22.081+02:002017-07-14T13:55:22.081+02:00Nie, nie trzeba tego robić, choć na pewno nie zasz...Nie, nie trzeba tego robić, choć na pewno nie zaszkodzi. W każdym razie ja nie przypominam sobie, żebym je miksowała, pozdrawiam :)Tynahttps://www.blogger.com/profile/16866833654729770565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2349444776770351682.post-66626798630559865502017-07-13T21:17:03.132+02:002017-07-13T21:17:03.132+02:00Czy nie ma potrzeby w trakcie mrożenia przemieszać...Czy nie ma potrzeby w trakcie mrożenia przemieszać mase od czasu do czasu? W niektórych przepisach na domowe lody taka dyspozycja występuje Pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2349444776770351682.post-57893326087770590062016-07-24T16:45:59.823+02:002016-07-24T16:45:59.823+02:00Cieszę się, że jednak się udały i smakowały :)Cieszę się, że jednak się udały i smakowały :)Tynahttps://www.blogger.com/profile/16866833654729770565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2349444776770351682.post-2380131304451325032016-07-24T14:41:42.992+02:002016-07-24T14:41:42.992+02:00Zapomnialam dodac, ze za pierwszym razem, kiedy wy...Zapomnialam dodac, ze za pierwszym razem, kiedy wymieszalam mase lyzka, uzylam miksera, aby wszystko dobrze sie polaczylo. Doslownie na chwile, obroty byly minimalne. U mnie mikser przeszkodzil.A inna sprawa, ze drobinki z masla orzechowego charakterystycznie wygladaja w masie i tez daja wrazenie "zwarzonej" calosci. Czekam na kolejny lodowy przepis. Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2349444776770351682.post-72769619840285849032016-07-24T14:31:27.080+02:002016-07-24T14:31:27.080+02:00Dzien dobry! Lody wyszly pyszne. Sa specyficzne- c...Dzien dobry! Lody wyszly pyszne. Sa specyficzne- ciezkie, kremowe. Za drugim razem, aby uniknac zwarzenia masy, wszystkie skladniki mieszalam recznie. Smietane ubilam tylko lekko i po lyzce dodawalam ja do masy. Calosc byla jednolita, kakaowa, piekna. Wynika wiec z tego, ze niepotrzebnie uzylam miksera za pierwszym razem (choc wlaczylam minimalne obroty). Polecam wszystkim przepis! Mimo delikatnego zwarzenia masy za pierwszym razem, lody smakowaly wybornie. Dziekuje za przepis i pozdrawiam :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2349444776770351682.post-56119098922204559142016-07-23T13:11:04.104+02:002016-07-23T13:11:04.104+02:00Może mleko skondensowane się zestaliło? Z tego co ...Może mleko skondensowane się zestaliło? Z tego co pamiętam moje po wyjęciu z lodówki było płynne, wtedy nie ma problemu z wymieszaniem. Oczywiście masło orzechowe nie może być z lodówki, bo tak się go nie przechowuje. Śmietana musi być zimna, ubita, ale nie bardzo sztywna i raczej nie można jej dodawać po łyżce, bo musi być szybko wymieszana z resztą, żeby nie zdążyła się "odpowietrzyć". Pozdrawiam :) Tynahttps://www.blogger.com/profile/16866833654729770565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2349444776770351682.post-6761549397950157052016-07-22T22:30:18.243+02:002016-07-22T22:30:18.243+02:00Witam!Lody sie mroza, ale mialam pewien problem. G...Witam!Lody sie mroza, ale mialam pewien problem. Gdy miksowalam mase orzechowa byla tak gesta, ze musialam kontynuowac mieszanie lyzka. Po ubiciu smietany (chlodnej), dodawalam ja po lyzce do masy orzechowej i mimo wszystko calosc delikatnie sie zwarzyla. Masa jest pyszna, ale co z tym warzeniem? Czy u Pani skladniki mialy temperature pokojowa? Czy kremowka byla ubita na sztywno?<br />Czy kremowka musi byc ubita? Prosze o dokladna odpowiedz, jak Pani przygotowywala mase. Dziekuje!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2349444776770351682.post-18279207455745862662016-07-18T17:47:04.110+02:002016-07-18T17:47:04.110+02:00Jak ja uwielbiam takie lody własnej roboty Jak ja uwielbiam takie lody własnej roboty multi multi przez internethttp://lottomania.com.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2349444776770351682.post-8525702193626182462016-07-15T13:52:17.800+02:002016-07-15T13:52:17.800+02:00Muszą smakować wspaniale :)Muszą smakować wspaniale :)Ervishahttps://www.blogger.com/profile/07917696057008262139noreply@blogger.com