sobota, 17 września 2016

Sałatka z czerwonej kapusty z fetą i daktylami


Ostatnio przekonałam się do czerwonej kapusty, zwłaszcza w satkach. Już wcześniej mi smakowała, ale teraz, po spróbowaniu jej w kilku oryginalnych połączeniach, stwierdzam, że jest świetna! Dzisiaj zapraszam na sałatkę z czerwonej kapusty z daktylami i fetą. Połączenie słodko-słono-chrupiące wypada tu doskonale. Polecam :)

Sałatka z czerwonej kapusty
z daktylami i fetą
- 500g kapusty czerwonej
- 2 łyżki oliwy
- 3 łyżki soku z cytryny
- szczypta soli
- sporo świeżo mielonego pieprzu
- 100g fety

- 80g daktyli
- 1 dymka

1) Poszatkować czerwoną kapustę, wymieszać z oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
2) Wmieszać pokruszoną połowę fety i daktyle przekrojone wzdłuż na pół.
3) Przełożyć do misek i posypać pokruszoną resztą fety i posiekaną dymką.

Przepis stąd

Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 4
Kaloryczność jednej porcji: 215 kcal   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze!