piątek, 27 maja 2016

Hummus z grillowaną papryką


Kolejny hummus - tym razem z grillowaną papryką, dzięki krej zyskuje wyrazisty smak. Całość jest jak zwykle bardzo aromatyczna i wyważona. Świetnie smakuje przede wszystkim z warzywami i sezamowymi krakersami. Wkrótce na moim blogu pojawi się przepis z wykorzystaniem tego hummusu - zapraszam!

Hummus paprykowy
- 1 puszka ciecierzycy
- 1 ząbek czosnku
- 50g pełnoziarnistej tahini
- 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
- 1/4 łyżeczki mielonego kolendry
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej

- 1/4 łyżeczki chili w płatkach
- 2 odsączone grillowane papryki ze słoika

1) W blenderze zmiksować odsączoną ciecierzycę i resztę składników.
2) Podawać polany oliwą i posypany papryką.

Czas przygotowania: 10 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze!