wtorek, 16 lutego 2016

Makaron z pesto z pieczonej papryki i nerkowców


Zapotrzebowanie na szybkie dania nigdy się nie kończy ;) Takie są oczywiście różne makarony. Ostatnio wypróbowałam wersję z pesto zrobionym z grillowanej papryki, nerkowców i natki pietruszki. To zestawienie sprawdza się doskonale - jest wyraziste, smaczne i do przygotowania w 20 minut.

Makaron z pesto
z pieczonej papryki
i nerkowców
- 150g pieczonej papryki ze słoika
- mały pęczek natki pietruszki
- 40g nerkowców
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 2 łyżki startego twardego sera
- sól, pieprz
- 160g pełnoziarnistego makaronu farfalle    

1) W blenderze zmiksować paprykę, większość natki pietruszki, nerkowce, czosnek, oliwę i ser.
2) Doprawić i dodać do odcedzonego makaronu, przełożonego z powrotem do garnka.
3) Podgrzewać przez minutę i podawać posypane posiekaną resztą natki pietruszki. 

Czas przygotowania: 20 minut
Liczba porcji: 2
Kaloryczność jednej porcji: 530 kcal  

3 komentarze:

  1. Jaki cudny kolor, uwielbiam pieczoną paprykę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie zawsze trzeba się namęczyć żeby smacznie zjeść :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze!