czwartek, 16 lutego 2017

Kanapka z pastrami i serem


Od dawna miałam ochotę na kanap z pastrami. Kiedy już udało mi się je kupić, połączyłam je z razowym żytnim chlebem, serem edamskim i musztardą. Wyszło świetnie! Prosto, ale bardzo smacznie. Kanapka jest chrupiąca i wyrazista, polecam :)

Kanapka z pastrami i serem
- 2 kromki razowego żytniego chleba
- 1/2 łyżeczki masła + do podsmażenia
- 1 łyżeczka musztardy
- 35g sera edamskiego
- 3 plastry pastrami (60g)
 

1) Chleb posmarować masłem i musztardą.
2) Na jednej kromce ułożyć naprzemiennie ser i pastrami.
3) Przykryć drugą kromką i podgrzać na maśle do zarumienienia z obu stron. 
4) Przekroić na pół i podawać z ogórkiem konserwowym. 

Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 1
Kaloryczność jednej porcji: 400 kcal 

1 komentarz:

Dziękuję za wszystkie komentarze!